Voordelen:
* Nietsdoen geeft een ongelofelijke rust waarvan je de rest van je leven kan genieten
* Nietsdoen geeft creatieve ideeën
* Nietsdoen geeft inzicht in wie je bent
* Nietsdoen geeft een overweldigend gevoel van vrijheid

Maar let op: deze voordelen krijg je niet als je ze per se wil hebben. Want dan zouden een of meer van de hierboven genoemde voordelen de beloning voor je prestatie zijn.

Nietsdoen wil zeggen niet presteren, dus zonder een taak of werk uit te voeren. Een wandeling vooraf gepland van 30 kilometer afleggen of een berg beklimmen, 5 kathedralen in twee steden bezoeken of iedere dag 5 km hardlopen zijn voorbeelden van prestaties en betekenen dus niet niets doen.

Steeds als er sprake is van een prestatie dan ben je aan het presteren in plaats van aan het niets doen.

Ook wanneer je je voorneemt om echt niets te gaan doen ben je al weer bezig met het uitvoeren van een taak. Nietsdoen betekent dat je dus alles op zijn beloop laat. Stel je voor dat je twee weken op vakantie naar Italië gaat met het voornemen om niets te doen en uitsluitend te genieten. Dan ben je voordat je ook maar een stap in je vakantie gezet hebt al weer aan het presteren. Je belast jezelf zelfs met twee opdrachten: niets doen en genieten.

Nietsdoen lukt niet zo maar, je kan het leren.

Conclusie: mensen kunnen moeilijk van hun leven genieten wanneer ze het als een opgave zien die ze moeten bereiken.

Alle opgenomen arrangementen en events zijn geen garantie dat je ook inderdaad zal nietsdoen en zal kunnen genieten. Ik kan je echter wel garanderen dat wanneer je er in slaagt nietsdoen minder als een prestatie of als een taak te zien, dat je enorm zal kunnen genieten.

De arrangementen zijn wel een hulpmiddel om in ieder geval in een andere omgeving met ideale omstandigheden te kunnen nietsdoen.