Genieten zonder stress om te moeten presteren

Is er iets mis met presteren?

IMG_0331Ons leven staat bol van prestaties op elk denkbaar gebied. Het is zo’n belangrijk onderdeel van ons leven geworden dat we bijna niet meer zonder kunnen.

Zelfs tijdens onze vakanties kunnen we niet meer genieten zonder het idee te hebben dat we iets moeten presteren. Dat is jammer en onnodig.

Kortom aan presteren is helemaal niets mis, maar wel als je niet meer zonder kan. Dan wordt alles wat je doet een obsessie om te presteren. Zelfs genieten wordt dan een prestatie. Hierdoor kan je nooit meer echt genieten van een uitje of een vakantie.

Vandaar Nietsdoen Magazine dat bedoeld is om mensen te stimuleren niets te doen. Op die manier ga je leren genieten van de mooie dingen die bijvoorbeeld de natuur ons biedt. Dan hebben we er tijd en alle gelegenheid voor. Want er is geen opzwepend stemmetje dat ons per se wil laten presteren in plaats van te genieten.

Nietsdoen en genieten

Niets doen is genieten zonder te presteren. Ons leven lang moeten we taken uitvoeren. Even niets hoeven te presteren betekent vrij zijn om te genieten.